Projectmatige detachering
Ten behoeve van tijdelijke capaciteitsvraagstukken beschikken wij over een pool van goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers met ervaring in de sector. Bij behoefte van tijdelijke aard kunnen wij deze medewerkers inzetten om opdrachtgevers gedurende een bepaalde periode te ontzorgen.
Mainfield neemt hierbij de zorg voor het juridisch werkgeverschap uit handen en is dus verantwoordelijk voor afdrachten en werkgeversrisico’s. Flexibiliteit en comfort gaan hierbij hand in hand, want het is mogelijk om de detacheringsperiode te verlengen of vroegtijdig te beëindigen.


Detachering richting dienstverband bij opdrachtgever
In veelvoorkomende situaties is het wenselijk een medewerker eerst een jaar (min. 1700 uur) op detacheringsbasis in te zetten om vervolgens de mogelijkheid te hebben de medewerker kosteloos een dienstverband aan te bieden. Zo heb je als opdrachtgever de gelegenheid om een goede inschatting te maken van de kennis en vaardigheden van de betreffende medewerker, maar wellicht nog belangrijker: je hebt gedurende deze periode tevens de mogelijkheid iemand echt te leren kennen en te bepalen of hij of zij in de bedrijfscultuur past. Ook in dit geval neemt Mainfield de zorg voor het juridisch werkgeverschap en de afdrachten en werkgeversrisico’s uit handen.

De medewerker in kwestie heeft bovendien hiermee een prachtkans om een nieuwe ervaring op te doen, het bedrijf te leren kennen en deze periode te benutten om een vast contract af te dwingen. Wederom optimaal comfort en flexibiliteit.